Oktatóink

Fontosnak tartjuk, hogy képzéseinket a szakma legjobb szakemberei tartsák, akik több évtizedes gyakorlati tapasztalatuk és tudásuk birtokában egy újfajta megközelítésben adják át ezen információkat, praktikákat. Melyek elsajátításával és gyakorlatban való használatával rövid időn belül eredményeket tudnak az hallgatók elérni ed-danmark.com.

Angyali Csaba
beszerzési vezető

Videoton

Angyali Csaba vagyok, több mint 20 éve a beszerzés területén dolgozom , ennek nagyrésze elektronikában és autóiparban.

Miután körbe jártam a logisztika összes területét a beszerzésnél kötöttem ki , mivel az az egyik legszebb szakma.

Az elmúlt közel 20 évben cégünk a 0- ról indulva egy európai szinten is jegyzet méretű autoelektronikai beszállítóvá fejlődött.

Közben az elektronikai piac és a technológia, minőségi követelmények is óriási fejlődésen mentek keresztül

A közvetlen tűzvonalból kísérhetem figyelemmel a most zajló technológia forradalom középpontjában lévő autoelektronika és az elektronikai piac változásait.

Deme Zoltán
beszerzési specialista

2003-ban végeztem a Szent István Egyetemen, pénzügy-számvitel és agrár-közgazdasági szakirányokon, ezt az évek során mérlegképes könyvelői, jogi szakokleveles közgazdász és közbeszerzési referens oklevelekkel egészítettem ki.

Pályámat az autóiparban kezdtem, az Imagement csoportnál, ezután a CIB Bank, majd a Magyar Nemzeti Bank, ezután pedig a European Central Bank (Frankfurt) beszerzési területét erősítettem.

Tapasztalataimat elsősorban indirekt stratégiai beszerzési területen szereztem, minden eddigi munkahelyemen kulcsszerepet játszott a beszerzési tevékenység stratégiai szemléletű fejlesztése.

Dominek Ákos
beszerzési igazgató
Az év beszerzési menedzsere 2016.

GDF SUEZ Hungary

Pályámat az Audi Hungária Motor Kft.-nél logisztikusként – később beszerzőként folytatva-  kezdtem, majd a németországi anyacégnél a kelet-európai beszállítók fejlesztésével illetve a beszerzési folyamat Győrbe történő transzferálásával foglalkoztam, ezt követően Ausztriában a világ egyetlen független belsőégésű motorok és tesztberendezések fejlesztésével foglalkozó cégénél dolgoztam, fő terület a KKE-i beszállítók bekapcsolása volt.. Hazatérve előbb a gépjármű beszállító iparban, mint beszerzési vezető – Direkt-, Indirekt-, és Projektbeszerzés – a Valeo Autoelectric Mo. Kft-nél folytattam pályafutásomat, majd iparágat váltva, jelenleg is az energiaiparban (GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.) dolgozom.

Pályám során a beszerzési szervezetek felépítésén túl a hazai beszállítók fejlesztésében, a magyar beszállítók nyugat-európai termelő cégekbe történő integrálásában is részt vettem.

Beszerzési klaszteresedés egyik fő támogatója vagyok.

Dr. Sajben Henriett
jogász - beszerzési specialista

SEWS-CE Kft

Nyíregyházán születtem, 2002-ben végeztem a Szolnoki Főiskola külgazdasági szakán, azóta Budapesten dolgozom.

2009-ben vettem kézbe a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi Karán szerzett jogi diplomámat.

Tanulmányaim során angol nyelvből felsőfokú szakmai, olasz nyelvből középfokú szakmai nyelvvizsgát tettem.

14 éve dolgozom a Japán autóipar berkein belül operatív – majd 2006 óta stratégiai beszerzőként az elektronika területén, jogi diplomám megszerzése óta pedig a beszerzéshez kapcsolódó

szerződések, megállapodások felülvizsgálata, kontrollja és szerkesztése is a feladataim között szerepel.

Kovács József Bernát
beszerzési vezető
Az év beszerzési menedzsere 2015.

Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse vasúti üzletágának mára legmeghatározóbb telephelye a budapesti, amelynek beszerzési vezetője vagyok már több, mint 11 éve.

A legmeghatározóbbnak lenni nem csak kiváltság, hanem óriási felelősség és elvárás is, amelynek a beszerzési csapattal igyekszünk a legjobban megfelelni az egyszerűnek egyáltalán nem mondható környezetben. Számomra a beszerzés nem csak egy szakma, hanem hivatás is. Gépészmérnöki énemet a beszerzés technológiai, műszaki része ragadja meg, míg a másoddiplomás, gazdasági vénámat pedig a kereskedelem és stratégia alkotás, megvalósítás. Örömmel tölt el, hogy a beszerzés világában dolgozom, de még ennél is jobb érzés, ha a tudásomat, tapasztalatomat megoszthatom másokkal.

Ludányi Szabolcs
global category manager

telekommunikacios szektor

Történetem a 2003-as év elején kezdődött az alkalmazott munkavállaló világában. Nemzetközi kiskereskedelmi cégnél, áruházi operációban vezettem csapatot. Magán beszélgetések során már ekkor szóba került a beszerzési szakma és vágy ébredt bennem irányába. Ennél az erős expanzióban és innovációban lévő vállalatnál bele kóstolhattam az új áruház nyitás és projekt menedzselés izgalmas feladataiba is. Ez után szerencsésen a központi beszerzésen nyertem el egy pozíciót. A vállalat széles fogyasztói körben ismert “sajátmárkás” termékeit menedzseltem nemzetközi csapatokkal együttműködve. Mindenkinek ajánlom az új termékfejlesztés izgalmait!

Karrierem során mindenféle termék beszerzésével foglalkoztam a gyógyszertől, a szájápoláson át elektronikai alkatrészeken keresztül még üzemanyagot is. Ismerem az alkalmazott beszerző mindennapjait és a beszerzési vezető küzdelmeit. Ismerem a gyártási beszerzés időnyomását és a kereskedelmi beszerzés árrés növekedési elvárásait. Értem és könnyen elmondom Önnek a direkt és indirekt beszerzés sajátosságait.

Oláh Sándor
beszerzési vezető
Az év beszerzési menedzsere 2013.

Knorr-Bremse

Gépészmérnökként tervező-, majd ipari mérnökként kezdtem szakmai tapasztalatszerzésem. Feladataim során a beszerzéssel szorosan együttműködve pillanthattam bele ebbe az összetett, nagyszerű szakmába. 2001-től már magyarországi beszerzési vezetőként mélyedhettem el a direkt- és indirekt beszerzés változatos világában, több gyár, logisztikai központ, projekt- és kereskedelmi központok működésének beszerzési feladatairól gondoskodva. Később európai, majd EMEAS-régiós hatáskörrel foglalkoztam commodity managementtel.

Szakmai pályafutásom legelejétől fémes, eleinte acél-, később stancolt alkatrészekkel, rugókkal, utóbb öntvényekkel és forgácsolt alkatrészekkel foglalkozom.

Mint oly sokan, én is tapasztalati úton, ismert multinacionális iparvállalatok fejlett beszerzési szervezeteinek részeként tanultam bele, tökéletesítettem beszerzési szakmai tudásomat.

Vallom, hogy beszerzőként megfelelő szakmai alázattal kell fordulnunk beszállítóink felé, hiszen sikerünk kulcsa a jó beszállítóval kialakított kiváló együttműködés. Saját igényeink megfogalmazása mellett elengedhetetlen a beszállítók megismerése, meghallgatása is.

Vezetőként megtapasztaltam, hogy milyen nehéz olyan jelentkezőt találni, aki a megfelelő személyiségjegyek mellett megfelelő tapasztalattal, felkészültséggel rendelkezik, pedig tudjuk, hogy a beszerző eredményességének alapja az alapos felkészülés. Hiszek benne, hogy egy komoly gyakorlati tapasztalatra alapozott képzés az azt elvégzetteknek ütőképes tudást, munkaerő-piaci értéket, míg a magyarországi vállalatoknak komoly versenyelőnyt biztosít.

Polgár Petra
beszerzési vezető

Dunapack

Polgár Petra vagyok, a BGF TOURISM and Hotel Management szakán szereztem első diplomámat, majd a Veszprémi egyetemen végeztem el az MBA szakot. Közel 15 éves szakmai pályafutáson során végig a beszerzés és a logisztika területén dolgozva volt lehetőségem széleskörű tapasztalatokat szerezni, mind a gyártással,mind a szolgáltatás beszerzésekkel kapcsolatosan. 2016-tól a Dunapack Magyarország Kft. regionális beszerzési igazgatója vagyok, együttesen felelek a magyarországi összes telephely beszerzéseiért. Korábban a Dalkia Energia (Veolia csoport) beszerzési vezetőjeként volt lehetőségem az energiabeszerzés különböző területein tapasztalatokat szerezni (biomassza, szén), valamint az FCI Connectors Hungary Kft beszerzési vezetője és egyben global key commodity managere is voltam, ahol elsődleges feladatom a cégcsoport egyik legfőbb alapanyagának, a kábelbeszerzés területének összefogása, a global szállítók  stratégiájának kialakítása közös termékfejlesztési projektekkel,  kapacitás megosztásokkal, akár termelés telepítési egyeztetésekkel. Az FCI globális jelenléte miatt rendkívül fontos volt egy jól strukturált stratégiai beszállítói kör kiépítése, működtetése, hiszen az autóipari termelés rendkívüli rugalmasságot kívánt.

Rákosi Károly
global beszerzési vezető

SEWS-CE Kft

Több mint 20 éve vagyok a pályán, ebből lassan 18 éve az autóiparban aktív cégeknél dolgoztam és dolgozom.

A beszerzést nem munkának hanem hivatásnak tekintem, az ehhez méltó szakmai fejlődési és karrierlehetőséggel. A megszerzett több mint két évtizedes gyakorlati tapasztalatomat az elmúlt években elkezdtem továbbadni a jövő beszerzőjelöltjei és fiatal(abb) kollegáim számára. Aki hajlandó elfogadni és megérteni, hogy hasonlóan például az orvoshoz, mérnökhöz, pénzpiaci elemzőhöz ez is egy szakma, amihez nem elég a rátermettség és az affinitás, hanem ehhez is igenis tanulni-képezni kell magunkat, és hajlandó belátni hogy erre a pályára nem mindenki alkalmas és mégis érez erőt és késztetést magában, annak szinte bizonyosan sokat tudunk segíteni szakmai képességei és tudása elmélyítésében.

Mi nem küldünk ki “legalább 3 ajánlatkérőt” és nem az “árban legolcsóbbat” hirdetjük győztesnek, mégis megtaláljuk a legjobb és legcélravezetőbb és leginkább költséghatékony struktúrát, gyakorlati példák alapján.

Sallai Kinga
közbeszerzési specialista

Közel 15 éve, az első munkahelyemen találkoztam először a közbeszerzéssel. Magával ragadott. Közgazdász diplomával a zsebemben elsőként nehezen értelmeztem a jogszabályi rendelkezéseket, de hamarosan megtaláltam benne azt a logikát, amelyet ma is követek és a siker kulcsának tekintek.

Pályafutásom során megfordultam a nagy hazai ajánlatkérő szervezeteknél, illetve tanácsadóként segítettem közbeszerzési munkájukat (minisztérium, atomenergia, egészségügy, közszolgáltatók, önkormányzatok, pénzügyi szektor), melynek során a legkülönfélébb beszerzési igényekkel találkoztam. Vezetőként fontosnak tartom a tudásmegosztást, a lehetséges kockázatok csökkentésére irányuló törekvéseket és a hatékony munkaszervezést.

Hitvallásom, hogy jó a közbeszerző proaktív, felkészült és együttműködő. Nem elégszik meg a jogszabályban előírt minimális követelmények teljesítésével, hanem hozzáadott értéke van a sikeres közbeszerzés megvalósításában.

Örömmel tölt el, ha ezt a szemléletet másoknak is átadhatom a képzés által.